Diner Snacks

Vet lekkere fried chicken

Ja, vet is dit wel, want je zou dit in principe ook in de oven kunnen maken, maar gefrituurd blijft gewoon het allerlekkerste. Wij aten dit met wafels als lunch, maar het recept voor wafels zijn jullie me nog even schuldig, want ik was daar nog niet tevreden over.

De kip moet even in de marinade. Idealiter doe je dat sowieso een nacht, maar in het minst gunstige geval maak je daar een uur van. Houd de kip daarna dan wel uit de koelkast, anders is ‘ie te koud als de stukjes de hete olie in gaan.

Dit recept is voor 2 personen. Of 3 als je niet zo van kip houdt. Of 1 als je gewoon vet veel zin hebt in vet lekkere kip. Ja, vet. Komt ‘ie:

Ingredienten:

  • 250 kippendijfilet
  • Karnemelk
  • Oregano
  • Paprikapoeder
  • Knoflookpoeder
  • Uienpoeder
  • Cayennepeper
  • Zout & peper
  • Bloem
  • Bakpoeder
  • Panko
  • Zonnebloemolie

Bereiding:

  • Snijd de kippendij in drie gelijke stukken. Doe in een ziplockzak of kom.
  • Gooi over de kip, de volgende kruiden: 1 eetlepel oregano, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel uienpoeder, 1/2 theelepel cayennepeper (of meer als je van pittig houdt), 1/2 theelepel zout en wat peper.
  • Schenk er daarna wat karnemelk overheen. De kip moet nu zo goed als ‘onder staan’ of in ieder geval helemaal bedekt worden met het karnemelkmengsel. Liever iets teveel dan te weinig. Hussel goed en zet in de koelkast.
  • Slaap er een nachtje over en droom over sappige, crispy kip boordevol smaak.
  • Haal op D-Day de kip bijtijds uit de koelkast. Hij mag niet te koud zijn als ‘ie straks in de olie gaat.
  • Maak een mengsel van 100 gram bloem, 1 eetlepel bakpoeder, 2-3 eetlepels panko, 1 theelepel paprikapoeder, 1/2 theelepel knoflookpoeder, 1/2 theelepel uienpoeder, wat peper en zout. Meng goed.
  • Haal een voor een de kip (beetje uitgedruipt) door het bloem/pankomengsel en leg ze voorzichtig op een bakpapiertje tot alle kip bedekt is.
  • Laat in een grote pan (bijvoorbeeld een wok) een goede laag zonnebloemolie heet worden. Let op, de kip moet er goed in kunnen zwemmen.
  • Laat voorzichtig een paar stukjes kip in de olie glijden. Doe het in etappes, zodat de kip niet aan elkaar kan plakken en de olie niet te snel afkoelt. Houd de kip goed in de gaten, maar hussel er niet te veel mee, dan worden ze minder krokant. Keer de kip als de ene kant goudbruin is en frituur nog even verder tot beide kanten mooi bruin en krokant zijn.
  • Laat de kip uitlekken op een keukenpapiertje.

YAMMMM! VET LEKKER!

Photo by Peter Pham on Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *