pokebowl zalm
Diner Lunch

Pokébowl, Desiree’ style

Er zijn twee dingen fantastisch aan een pokébowl:
1. Het heeft een hint van sushi, maar is veeel minder werk.
2. Eigenlijk kan je er alles ingooien wat je lekker vindt.

En dat laatste komt me maar wat te goed uit. In mijn geval vul ik ‘m met surimi (of het liefst verse, rauwe zalm, maar te lui om naar de visboer te fietsen), mango en ander lekkers.
En… ik vervang de rijst door sla. Scheelt een bak calorieën en eigenlijk is het net zo lekker.

Waarom ik dan toch een recept gebruik? Omdat ik steeds vergeet wat er allemaal in de saus moet. En de pokésaus van Culy is gewoon mijn basis. Al is mijn versie pittiger, mayonaiseriger en eigenlijk helemaal niet meer zoals zij ‘m bedoelen.

 • Voor de pokésaus
 • 3 eetlepels mayonaise (of 1 eetlepel mayo en 2 eetlepels Griekse yoghurt)
 • 1 eetlepels sojasaus
 • 1 theelepel Sriracha (of een andere hot sauce)
 • Sap van een 1/4 limoen

Meng alles. Klaar!

 • Inspiratie voor in de pokébowl, maar varieer naar gelang
 • Ijsbergsla(mix)
 • Surimi, in reepjes gescheurd
 • Mango
 • Avocado
 • Komkommer
 • Zeewier
 • Edameboontjes
 • Radijsjes
 • Bosui
 • Sesamzaadjes als garnering

Kletter niet alles samen in een schaal, maar probeer er een beetje een kunstwerkje van te maken. Verschillende kleuren naast elkaar en in het midden een beetje pokésaus. Schenk eventueel een klein beetje sojasaus over de salade en sprenkel er sesamzaadjes overheen.
Enjoy!

Photo by Jonathan Borba on Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *