Diner

Pasta Bolo tjokvol groenten

Mijn Italiaanse vriend Andrea doet me wat, als ik zeg dat ik dit verkoop als Pasta Bolognese, maar iedereen weet precies wat je krijgt: spaghetti met heerlijke saus.

En echt, dit kan (bijna) niet mis gaan. Hoe langer je de saus laat pruttelen, hoe lekkerder, maar ook na een kwartiertje op het vuur, weet ik zeker dat je hier van kan genieten.

Dit recept is voor een mediumgrote pan saus, maar ik verdubbel het regelmatig, zodat ik een voorraadje in de vriezer kan doen. Of aan een net bevallen vriendin kan doneren, tipje van flipje.

  • 1 witte ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, gesnipperd/gesplasht
  • 2 aubergines, in blokjes
  • 2 courgettes, in blokjes,
  • 2 rode paprika’s (geen gele! En al helemaal geen groene!), in blokjes
  • 1 grote pot (±700gr) passata of 2 blikjes (±400gr) gepelde tomaten
  • 1tl gedroogde oregano
  • 2 tl gedroogde basilicum
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • Eventueel scheut rode wijn
  • Eventueel 500 gr rundergehakt
  1. Bak de ui en voeg de knoflook toe als de ui glazig begint te worden.
  2. (Rul het gehakt mee op hoog vuur.)
  3. Voeg de paprika, aubergine en als laatste de courgette toe en bak op medium vuur mee. Strooi de kruiden over de groenten en blijf roeren.
  4. Als de groenten iets zijn geslonken, gooi je er de tomaten en eventueel scheut wijn bij. Die wijn verdampt zo goed als, zeker als je het lang laat staan – maar het doet heel veel voor de smaak.
  5. Zet het vuur zo laag mogelijk en laat zo lang mogelijk pruttelen. Af en toe roeren en daarna serveren bij je pasta!

Photo by Emanuel Ekström on Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *