Als ik nog maar één kleur mocht eten in mijn hele leven, dan zou het bruin zijn. Dat kan toch niet anders? Bijna al het bruine eten in de wereld is lekker. Op bruine bonen na, ok. En dit gerecht valt in dezelfde categorie. Het is weinig kleurrijk, maar enorm lekker!
Dit recept is voor 2 personen. Tip voor de volgende dag: gebakken gnocchi is ook superlekker. Maak je net zoals gebakken aardappeltjes
- 250 gram gnocchi
- 250 gram kastanjechampignons (of een andere mix)
- 100 gram feta (Feta he! GEEN Witte Kaas…)
- 1 witte uit
- 2 teentjes knoflook
- 2 takjes rozemarijn
- Eventueel een scheut witte wijn
- Rucola (voor een beetje groen)
Bereiding:
- Snijd de champignons in schijfjes, snipper de ui en pers de knoflook.
- Verwarm een pan met een klontje boter of olie en fruit de ui, de knoflook en de rozemarijn.
- Als de ui glazig is en je de knoflook lekker begint te ruiken, gooi je de champignons erbij.
- Bak het champignonmengsel totdat het meeste vocht van de champignons is verdampt en ze mooi bruin zijn. Mocht je witte wijn erbij willen doen, dan is dit het moment voor een scheutje. Laat nog even op hoog vuur bakken, totdat de wijn is verdampt. Maal er wat peper en zout overheen. Niet teveel zout, want de feta voegt straks ook zout toe.
- Zet een grote pan met heet/kokend water op. Als het water kookt, gooi je de gnocchi erin. Zodra de gnocchi naar boven komen drijven zijn ze (bijna) klaar. Laat ze nog 1 minuutje drijven en vis ze dan met een spatel uit de pan.
- Schep de gnocchi in de pan met het champignonmengsel en bak even mee op hoog vuur.
- Leg wat blaadjes rucola in een diep bord. Schep hier de gnocchi in. Top af met verkruimelde feta.
