Dacht ik jarenlang dat rendang mijn allerlievelingsgerecht was uit de Indische keuken, blijkt dat er een nóg lekkerder smoor-potje bestaat. Eentje waarvan je hele huis heeeerlijk gaat ruiken.
Ik kwam het recept tegen bij Ohmyfoodness en sindsdien staat dit pannetje regelmatig in onze keuken te pruttelen. En deze keer is het 1 op 1 overgenomen van de blog van Sabine. Zo lekker!
Wat heb je nodig? (3 – 4 personen)
- 500 gram sukadelappen
- 3 teentjes knoflook
- 3 sjalotten
- 1 tomaat
- 6 eetlepels ketjap manis
- 300 milliliter water
- ½ theelepel nootmuskaat
- ¼ theelepel gemalen kruidnagel
- gedroogde chilipeper
- scheutje azijn
- neutrale olie
- peper en zout
1. Snijd de sukadelappen in dobbelsteentjes en kruid deze met peper en zout. Hak de knoflook fijn en snipper de sjalotjes. Snijd de tomaat in blokjes.
2. Verhit een beetje olie in een diepe pan en fruit hierin de knoflook en de sjalot aan. Voeg de nootmuskaat en kruidnagel toe en schep dit nog even goed om.
3. Voeg de sukadelappen toe gevolgd door de tomaat, ketjap, het water en een scheutje (ongeveer een halve eetlepel) azijn.
4. Roer het geheel goed door, doe de deksel op de pan en draai het vuur laag. Stoof het rundvlees in ongeveer 3 uur gaar. Voeg in de tussentijd water en/of ketjap toe wanneer het vlees te droog dreigt te worden.
5. Schep vlak voor het einde een hoeveelheid gedroogde chilipeper door de Daging Smoor en laat het vlees nog een kwartiertje stoven.
Volgens mij is dit hieronder Rendang. Ook lekker, maar heel anders qua smaak. Laat stoofpot nou een van de moeilijkste dingen zijn om te fotograferen. Dus ook al staat dit heel vaak bij ons op tafel, ik waag me er niet aan.

Photo by Daily Slowdown on Unsplash