asperges
Diner

Aspergesaus van Desiree’s Mama

Jarenlang heb ik in mijn eentje witte asperges moeten eten. Gelukkig maakte ik toen een eigen vreetmonster die nu lekker met zijn aspergelievende moeder mee-eet. Maar eis: daar moet de saus van mijn moeder bij. Die ik uiteraard wel iiiiets heb veranderd.

Dus, men neme:

  • Mayonaise. Het liefst Zaanse. Die is gewoon het lekkerste
  • Griekse yoghurt, van die dikke.
  • Een bosje peterselie. Krul, platte, wat je wil
  • Een scheutje Maggi

Het is misschien te gemakkelijk om te zeggen: meng alle ingrediënten en klaar, hè? Maar eigenlijk is dat wel het geval. Alles bij elkaar gooien en proeven totdat je het lekker vindt.
Paar tips dan: de verhouding mayo/yoghurt is denk ik 3-1. Gebruik lekker veel peterselie. En begin voorzichtig met de Maggi, extra toevoegen kan altijd nog, eruit halen wordt lastig.

Photo by FOODISM360 on Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *