Jarenlang heb ik in mijn eentje witte asperges moeten eten. Gelukkig maakte ik toen een eigen vreetmonster die nu lekker met zijn aspergelievende moeder mee-eet. Maar eis: daar moet de saus van mijn moeder bij. Die ik uiteraard wel iiiiets heb veranderd.
Dus, men neme:
- Mayonaise. Het liefst Zaanse. Die is gewoon het lekkerste
- Griekse yoghurt, van die dikke.
- Een bosje peterselie. Krul, platte, wat je wil
- Een scheutje Maggi
Het is misschien te gemakkelijk om te zeggen: meng alle ingrediënten en klaar, hè? Maar eigenlijk is dat wel het geval. Alles bij elkaar gooien en proeven totdat je het lekker vindt.
Paar tips dan: de verhouding mayo/yoghurt is denk ik 3-1. Gebruik lekker veel peterselie. En begin voorzichtig met de Maggi, extra toevoegen kan altijd nog, eruit halen wordt lastig.

Photo by FOODISM360 on Unsplash