bananenbrood
Bakken

The Original Bananenbrood

Onderstaande foto staat al sinds 5 mei 2015 op mijn Instagram. En telkens wanneer ik dit bananenbrood maak, moet ik daarheen scrollen via #foodiedesiree. Not anymore, want hier is mijn legandarische, totaal-niet-gezonde bananenbrood.

  • 3 bananen – hoe rijper/zwarter, hoe beter (want zoeter)
  • eventueel 1 extra banaan voor bovenop de cake/brood
  • 1 cup suiker – ik gebruik een mix bastardsuiker en gewone suiker. Doe wat je lekker vindt of in huis hebt
  • 1,5 cup bloem
  • 1 ei
  • 85 gram gesmolten boter
  • beetje zout
  • beetje bakpoeder
  • eventueel vanillepasta/chocoladestukjes/gewelde rozijnen/noten

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Gooi de bananen samen met de suiker in een mixer (wel even pellen, anders kan ik succes niet garanderen) en draai tot puree.
Voeg het ei en de gesmolten boter toe en mix tot het een geheel is.
Draai daarna de bloem, het zout en het bakpoeder (en eventueel de vanillepasta) mee.
Eén geheel? Roer dan met een lepel de eventuele extra’s erdoorheen. Niet meer mixen!
Giet in een cakevorm en decoreer eventueel met een door de helft (over de lengte) gesneden banaan en zet in de oven.
Kijk na 60 minuten hoe je cake ervoor staat. Maar laat ‘m maximaal 70 minuten in de oven staan. Ik heb al meermaals de fout gemaakt om ‘m te lang te laten staan. Dan is ‘ie nog steeds lekker, maar minder smeuïg dan je wilt.

Bovenste foto credits by Klara Avsenik on Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *