Lunch

Lunchtip: wraps met zalm en avocado

Dat thuiswerken wordt ook een beetje eentonig he? Half 10 meeting, loopt uit tot half 11, dan proberen je mailbox in het gareel krijgen en om 12 uur begint je maag een beetje te knorren. Maar dat broodje kaas is nu ook wel een keer klaar. Dus: nieuwe inspiratie!

Die inspiratie kreeg ik van Brenda Kookt. Brenda maakt overigens sowieso recepten die precies passen bij wat ik lekker vind. Maargoed: haar wraps met zalm en avocadospread staan hier inmiddels regelmatig op de lunchtafel.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 4 – 6 tortilla wraps
  • 2 zalmfilets (of nog makkelijker: warmgerookte zalm)
  • 3 handjes gemengde sla
  • 1 avocado
  • 1 tomaat
  • sap van een halve limoen
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • peper en zout

Bereiding:

  • Breng de zalmfilets op smaak met peper en zout en bak ze om en om aan in een koekenpan met olie. Of doe makkelijk: koop warmgerookte zalm, hoef je niks meer mee te doen.
  • Prak de avocado fijn en snijd de tomaat in blokjes. Meng de avocado met de creme fraiche, blokjes tomaat en limoensap en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel een klein handje sla over de tortilla’s, verdeel hierover de avocadosalsa en vervolgens stukjes gebakken zalm.

PS: Goede foto he? Denk dat dit ook heeel lekker kan zijn. Met rode kool. Al dan niet aangemaakt met een beetje wittewijnazijn. Maar wel zonder koriander. Ik hoop dat de foodstyliste van veel peterselie houdt en dat dat geen koriander is #teamnokoriander

Photo by Sara Dubler on Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *